nedelja, 29. maj 2022

19. TEK NA ŠPIČAST VRH, 29.5.2022

 So se zbrali na kupu malo več kasno: Pankracij, Servacij in Bonifacij... Bem, da ne bo izjem, je pršla še poscana Zofka.:)) Naj bo 19. tek na Špičast vrh v znamenju vseh štirih. 

Ko sva se vozila proti Črnemu vrhu, zunaj zima, dež, burja, megla, v avtu je kazal termometer celih 6°C... Tu je skori 30 manj kot pred tremi dnevi. Halo???

"Ma, dej, jast bom obrnu avto, grem domov na kavč!"

"Ma, buh, če smo že pr Cenci, bomo pa ja šli do Zadloga pogledat, kaj je... sej lohk je kej bulši vreme tam?" 

"Ma, gejni, gejni, kej če bet bulši..."

In pridemo v Zadlog, na kraj zločina, kjer pa niso vsi cvik možje in cvik žene, kakor midva, saj je bil parking že prav lepo zaseden z avti. Veliko mladine. Bravo!

Pozdravi. 

"Kaj vas kaj zebe? " "Ma, glih malo." 

"Ma, ne tolk, da tekma odpade?"

" O, tolk pa ne... tekma bo! "

"No, wače, sem ti rekla, da bo."

Na prijavnem mestu kot vedno dobrodošlica s kavo in čajem. Prijava, izbira barve majice ( te od Trme so mi zelo fejst- so res kvalitetne in jast jih kar gulim in gulim)

Ker je bilo zaradi logistike s traktorjem in opremo nekaj nerodnosti, oz. se je  moralo najprej počakati, da so vsi otroci prišli v cilj, se je štart zavlekel za 15 minut. 

Jast sem seveda spet izbrala možnost: Pejdi prva, pridi zadnja in sem šla na pot lepo počasi, da se preveč ne spotim, ker pole bi pa preveč zmrzovala na mojem navijaškem poštotu, če bi vsa mokra stala tam na mestu tolk cajta. Lohk bi še zmrznla...

Med potjo megla, veter, sem pa tja kaplje.... In prekrasen duh po čemažu. 

Pridem na vrh, nikjer nobenga še. 

Čez par minut pride za mano nekdo in mi pove, da so štartali 1/4 ure kasneje. 

Se počasi vrnem nazaj kakih 200 m in lepo počakam najprej na traktor, pole pa še na vse tekače. 

Na koncu grem še sama še enkrat do vrha in  seveda malo antigripina, flaška fruca in čokoladka, danes na stolp ne gremo, ne bi imeli kaj videti, zato kaj hitro spust nazaj v dolino. Zaradi slabega vremena so pogostitve in podelitev "premaknili" v Črnovrško dvorano. 

V dvorani smo bili postreženi s super obarco ( jast sem jo dva bota, ma ne nobenmu pravt), sadjem in čeprav smo bili v zimi, tudi sladoled je pripadal. In prav pašal je. 

In prav vsi smo še dodatno prejeli srečke-praktične nagrade, kar je danes že  redkost. No, v Zadlogu se že vsa leta za to lepo potrudijo. ( hihi, pa čeprav imam doma že za eno veliko stalažo unih škatel za orodje...sej pridejo prav prav- so vse polne raznoraznorij:))

Danes zmagovalec ni bil Simon Alič, ampak sveža popestritev iz Kladivarja Lucijan Zalokar, vendar mu je Simon kar lepo dihal za ovratnik. Tretji pa je bil tudi že znan tekač na naših PGT tekih, Uroš Zorman.


Med dekleti pa seveda brez presenečenj zmaga in četrta absolutno v noge Varineji Drašler. Drugo mesto je zasedla mlada, 15 let stara Klara Močnik, tretje pa Anja Mikuž. 

Odraslih članov je bilo tokrat 36m+15ž, torej 51, Za mladino pa ne vem, bo kdo drugi napisal. A, jih je kar bilo lepo število. 

Med podelitvijo in po njej smo si lahko privoščili tudi feto ali dve pršuta, ki jo je možakar sproti lepo na roke rezal.


Tu vedno nagradijo tudi najmlajšega in najstarejšega. In čist lepo sta na odru skupi spadala, čeprav je med njima kar 70 let razlike. Bravo. 
Čestitke vsem in hvala vsem domačinom in organizatorjem, ki so se lepo potrudili za 19.izvedbo tega teka. Naslednje leto pa jubilejna 20. Ma, Čuferca  ne bo manjkala...:))
manjka Simon Alič

FOTO ALBUM  ( tudi zasilni rezultati)







Ni komentarjev:

Objavite komentar