ponedeljek, 17. julij 2023

NA DEBELO PEČ - 2014M, 16.7.2023

 Napovedana jasnina in še vročina nas je sevejde pognala v hribe. No, kaj strašansko napornega si raje še ne privoščim, ampak izi hoja v hrib, ne prav strašno strm, pa mislim, da mi ne škodi glih...

Zato malo guglam in povprašam, kjeri hribček je nad 2000, a da ni pretežak...in najbolj mi je sedla Debela peč. Tam sem sicer že bla pred šestimi leti, a je bil vrh tako zamegljen in v oblakih, da nisem gori videla nič. Alora, pejmo ponovit vajo...

Če se hočeš rešit gužve na cesti (in če imaš še srečo), je treba na pot čimprej. Vprašam še naše ta mlade, če grejo z nami in po cincanju da ja, da ne, pa spet ja, pa ne, je vendarle padel JA. 

Torej gremo 4/5 familiy (plus kužika Grejsi) po dolgem času skupaj v hribčke. Ta srednja hči Janet pa se potepa po "hladni" Grčiji. 

Ob 6.30 štartamo in že tako zgodaj se vozimo sicer tekoče, a kar gužva. Proti morju pa sploh...

Na Razdrtem poberemo še Sindis in Grejsi in bejžmo. Ko sva bila zadnjič na Debeli peči, sva štartala iz planine Zajavornik, no, ta bot pa se odločimo za štart pri Rupah. Najbrž se tja ne bi smeli peljati, ker je bil čez cesto po tleh strgan trak, ampak, če je šlo že več avtov pred nami vseeno na pot, ja, gremo pa še mi. Še dobra dva km in že smo pri spomeniku NOB. 

Se uštimamo in pejmo.


Skozi mogočne gozdove

se pot lepo vzpenja in kmalu smo pri Blejski koči na Lipancah.
Glih malo si oddahnemo, poškljocamo par fotk in pejmo počasi dalje.


Po poti smo srečali kar nekaj pohodnikov s svojimi psi in naša Grejsi se sevejde mora z vsemi kej pomejnt:))
Pot je od koče naprej kar taka kamnita in je fejst gledat v tla, kam stopiš, da te ne preseneti kak nepravilen korak. 
Ampak!!!!
 Na vrhu si pa le privošči in se najej prekrasnih razgledov na hribe, ki so le en korakec stran, hihi. Pr mej duš, da do Triglava nimam dva koraka, nooo. Kolk lepo. 





Vreme je bilo prekrasno, razgledi čisti in jasni in človk bi kar gori ostal. Ma,... 
Spust do koče in tam si privoščimo (predrago) pivičko.  Pejmo naprej. 
Naš mulo je šel malo hitreje naprej in nas počakal na enem križišču. In sevejde, tam namesto čez cesto v stezo samo še kakih sto, dvesto metrov, mi lepo po široki cesti na levo... bem, smo šli wkuli riti u waržet. Sej, nam ni nič manjkalo. 
Super, super, super. Dej mi še takih dni...
Od izhodišča pri Rupah do vrha Debele peči mi je Garmin izmeril 4,7 km, za nazaj pa seveda 7 km, ker smo šli naokoli. Višincev pa je bilo v luštnem vzpončku za 700 metrčkov. 

In še RELIVE POSNETEK 







Ni komentarjev:

Objavite komentar