ponedeljek, 27. junij 2022

NA TOLSTI VRH (1715m), VRATA(1591m) IN KRIŠKO GORO(1471m),27.6.2022

 Večkrat vidim, da se moji kolegi na Stravi podajajo v krog, katerega sva tudi midva zdej nardila. 

Pa še Kriška gora trail se je odvijal prav po tej poti, pa sem šla mal počekirat, zakaj so v rezultatih časi taki, malo bolj počasni:)).

 Kajti, če je trail normalno "tekoč", ga prvi tekač komot laufa med 6 in 7 minut na km. Tu pa so bili časi traila kar konkretno čez 8 min/km? Nekaj mora bit s terenom, najbrž? Bejžva preverit.:))

Ob 9. uri sva že pri Zavetišču v Gozdu. Se uštimava, jast že z očkami papcam lepe razglede, lepe travnike....in bejžva. 

Pot je od zadnje hiše v vasi  kar strma, po širokem kolovozu. Seveda sva šla lepo na izi, na vejkarco nisem nič gledala do Saškine klopce, ko sva ponucala 55 minut cajta. Tam se malo usedeva, malo popijeva, vročina je kar konkretna, občudujeva, kolk sva že visoko. A, ta hujš se šele loti.  
Cik cak, strm, po skalcah, koreninah, prav nič kaj lep teren, za tejkat pa sploh, ne vem, kako to upajo..... Najbrž mi je vročina mal butala v glavo, a komi sem čakala, da prideva na vrh, ki ga kar ni tlo bit...

No, ma je pršu....:)

Vrh ograjen z lično ograjo, da ovce ne pokakajo prav vsega, a muhe ne vejo, da tja noter ne smejo:)). 

Storžič na desni je imel kar klobuk in se ga ni prav lepo videlo. 


Prav nič kaj se nisva ustavljala, podpis v knjigo, par besed z drugimi planinci, seveda največ o nadležnih muhah, par škljocev in pejva po grebenu proti Kriški gori.


Vmes sva skočila še na Vrata ( na tabli, kjer zaviješ desno, piše 5 minut, a si gor res takoj- v manj kot minutki). Kjer pa se nisem s pogledi mogla načudit, kako sva lani premagala večino grebena Košute. 

Vse to (zadaj) da sem jast zmazala lani v par urcah? 

Pejva dalje. Medtem ko kakcev ovac po vsej poti ni manjkalo, pa ovc nisem videla nikjer?  Dokler nisva prišla pred kočo, kjer jih je pa bilo na siesti, v gozdni senčki, na stotine. 

Pojedla sva jotko s klobaso in nisem se mogla upret super štrukljem. Pet štrukeljčkov, vsak s svojim drugačnim polnilom. Mmmm, njami. 

Malo počijeva. 

V tem času se mi je celo Storžič nastavil brez kape:


 in pejva nazaj v dolino. 


Na špargert:)

Lep izlet. Pot je res kar strma, a na vrhu si poplačan prav za vse. 

STRAVA GPS



Ni komentarjev:

Objavite komentar