ponedeljek, 19. april 2021

KAMP TURA - SV.MIKLAV -ČEZ KONJA -ABRAM -EKO KOČA VOJKOVO -KORITO -KAMP TURA, 17.4.2021

 En zares super pohodniški izlet sem si zamislila danes. Vreme naj bi zdržalo, če pa tudi ne bo, v par km se ne stopim glih...sam, da strel ni. No, zdej me že nejki cajta boli kolejno, ker čepim v vrtu v počepu, ma, če ni hujšga, preživim. Sej, ko je zmigano, niti ne boli:))

Zapeljeva se na Gradišče, kjer je parking ob devetih zjutraj že popolnoma zapolnjen. Plezališča so se v kampu res lepo "prijela".

Dobiva en kotiček za najin porše in kreneva proti Sv. Miklavu. Super lepa potka in čez 1,9 km sva že pri Sv. Miklavu. 

Vpis v Planinca, v knjigo, en škljoc za dokaz 


in enga v steno, kamor mene ne spravite niti za milijon najbogatejše valute... ( pet jih je v steni, zalepljenih ko paljki na mrežo)

In pejva dalje. 
Dva kilometrčka po makadamski poti in po vsega skupaj slabih štirih na označenem križišču zavijeva levo proti Abramu. Ne vem, zakaj ne piše na eni tablici Čez konja? 

No, tu naju čaka 1,5 km res konkretnega vzpona. Preko 20 %. Ampak je lepa pot. Sploh, ker je bila suha. Če bi bila mokra, ne bi bla glih...
Na vrhu naju pričaka rumena preproga cvetočih narcis.

Spet mal škljocanja, vpis v knjigo in ravno, ko končam, se z neba začne nekdo ledeno jokat... A, ni blo hudga...se je kmalu potolažil:))



Do Konja je skupaj 5,5km.
Četudi nekaj zgoraj grozi, se ne ustrašiva in greva proti Abramu. Mimo Strgarjeve domačije



In po vsega skupaj dobrih osmih kilometrih sva že pri Abramu. 
Medotu se ne ljubi nič, kozke pa so itak stalno lačne...:))




To je pa tudi vse, kar sva videla živega...
Vse zaprto. 

No, pa pejva dalje. K eko koči. Upam, da bo vsaj tam to go...

4 kilometrčke in že sva tam. Danes mi je pot zares hitro minevala. 



Ker je vreme vseskozi nekaj čudno grozilo, je temu primeren tudi odziv pohodnikov. Razen enga tekača nikjer žive duše. A, super je pa blo to, da je bila koča odprta. In po slabih treh urcah aktive si končno nekaj privoščiva. Za papcat njoke z divjačinskim golažem in jast sem.... pazi zdej to...., letos prvič pila pivo?!!!
Sončka za se mal pomartinčkat ni bilo, zato sva jo mahnila kar hitro proti koritu in po makadamski poti spet mimo Sv. Miklava nazaj do Gradišča. 
Super lep pohod. 19 km in slab jurček višincev. Hočem šeeeee takih... 





    



Ni komentarjev:

Objavite komentar